„Zörög a zacskó”

Egy kedves ismerősöm mesélte, hogy őt nagyon zavarja, ha mellette valaki filmnézés vagy olvasás közben nassol, ropogtat valamit vagy éppen zörög egy zacskóval.

Megkért, hogy segítsek neki a wingwave módszerrel, hátha ezen az idegesítő dolgon tudunk segíteni.

A munka során 3 „szálat” találtunk, ami azt okozta, hogy Ő különösen érzékenyen reagál az ilyen zajokra miközben valami másra szeretne figyelni. Egyik ilyen szál a nagyszülőhöz vezetett vissza, aki az étkezés során nagy hangsúlyt fektetett a szabályok betartására.

Ezeknek a szálaknak az oldása után, amikor újból felidéztük a számára zavaró helyzetet, már sokkal kevésbé értékelte rossznak az érzést.

Megkértem, hogy jelezzen vissza, amikor hasonló szituációba kerül, hogy milyenek voltak az érzései. Néhány nap múlva felhívott telefonon és lelkendezve mondta: „ezt nem hiszem el, a férjem ott nassolt mellettem már fél órája, mire egyáltalán felfigyeltem rá. Utána arra próbáltam összpontosítani, hogy zavar-e a háttérzaj és egyszerűen nem értettem, hogy most miért nem jön elő az az érzés mint annak előtte.”

Örömmel töltötte el, hogy ezentúl nyugodtan olvashat vagy éppen nézheti a filmet anélkül, hogy zavarná, ha mellette nassol valaki.